Over Hans de Wilde

Hans de Wilde, dirigent, heeft zijn opleiding gevolgd aan het Zwols conservatorium. Hij studeerde trompet (jazz) bij Jan Wessels, waarna hij als trompettist in veel formaties heeft gespeeld, waaronder bigband Bodycheck.

Daarna studeerde hij koordirectie bij Jos Vermunt en Jos Leusink, hij behaalde zijn diploma in 1994. Hij volgde orkestdirectie bij Tilo Lehmann, waarna hij ook lessen volgde bij o.a. Ed Spanjaard en Jan Stulen. Al tijdens zijn studie dirigeerde hij het schoolkoor en -orkest in de Saint Nicolas Cantate van Benjamin Britten. Zijn repertoire bevat diverse stijlen door zijn brede opleiding.


Hij is naast het Toonkunstkoor Nijmegen dirigent van het Nijmeegs studentenkoor Alphons Diepenbrock, het Stendenkoor en Cappella Bronckhorst. Ook is hij verbonden als artistiek leider aan de Bachcantates Doetinchem.

Als dirigent werkte hij samen met o.a. Oliver Knussen en Reinhard Goebel (Musica Antiqua Köln). Als zanger volgde hij lessen bij Marja Reinders en Margareth Beunders. Hij is een bevlogen musicus die tijdens uitvoeringen het maximale uit de uitvoerenden weet te halen.

Contact | ©2016 Hans de Wilde